Wat is een pretecho?

Dag lieve aanstaande ouders.

 

 Ik krijg weleens de vraag wat een pretecho eigenlijk is. Daarom leek het mij handig om hier een leuk stukje over te schrijven om jullie zo een extra kijkje te geven in mijn pretechowereldje waar ik zo van geniet. Hopelijk worden jullie net zo enthousiast als ik en komen jullie allemaal gezellig bij mij langs.

Wat is een pretecho?

 

Een pretecho is een niet medische echo waarbij ik als enig doel heb jullie een hele leuke ervaring te bezorgen met veel leuke beelden van jullie kindje. Er worden dus geen metingen gedaan en ik doe geen uitspraken over de gezondheid of groei van jullie baby.

 

Omdat de echo niet medisch is betekent dit dus ook dat jij daar op dat moment ook niet mee bezig hoeft te zijn. Je kunt gewoon lekker genieten van de leuke beelden.

 

Zodra je bij mij binnenkomt merk je het verschil al met de medische echo's. Mijn kamer is heel gezellig ingericht, kleden op de vloer, sfeerverlichting, een gezellige aankleding en een fijn speelhoekje voor de kindjes die meekomen.

Dat is ook een voordeel van een pretecho, je kunt gewoon iedereen meenemen, kindjes, opa's, oma's of je zussen. En wat ook heel fijn is, is dat je bij mij ook in het weekend langs kunt komen.

Dus, bij een pretecho geen medische zaken, maar wat dan wel?

 

Eerst zorgen we ervoor dat je lekker ligt op de bank. Ik bescherm je kleding tegen de gel met een zachte handdoek. En dan neem ik de tijd om samen met jullie naar jullie kindje te gaan kijken. We starten het beeld altijd in 2D, het klassieke zwart wit beeld. Ik ga eerst op zoek naar het hartje en laat jullie de hartslag horen.

 

Ik maak meestal ook een kort filmpje van het kloppende hartje, dat is zonder geluid, maar wel heel leuk om thuis nog even te kunnen bekijken. Vervolgens leg ik jullie tijdens de hele echo uit wat je allemaal ziet, het neusje, het mondje, de handjes en voetjes, de navelstrng, beentjes en armpjes. En natuurlijk hoe het kindje ligt.

 

Dit kindje is 16 weken.

 

Vaak zie je in zwart wit al heel veel leuke dingen zoals trappende beentje, handjes die voorbij komen, gaapjes of een smakkend mondje. Van dit soort momenten maak ik dan een kort filmpje zodat je ook dat thuis nog een keer kunt zien.

 

Dit doe ik trouwens ook allemaal bij de geslachtsbepaling, vandaar dat die bij bij iets langer duurt dan bij andere pretechopraktijken (maar is niet duurder). Ik vind het gewoon leuker voor jullie als we niet alleen maar naar het geslacht kijken, ze zijn namelijk ontzettend leuk als ze zo klein zijn. 

 

Kom je langs voor een 3D/4D pretecho dan  gaan we naast het zwart wit beeld ook uitgebreid in 3D kijken. In dit kleurenbeeld krijg je al een aardig idee van hoe jouw kindje eruit gaat zien. Vaak herkennen ouders  bv het neusje al, dat lijkt dan op dat van papa. Of ze zien al een vergelijking met het gezichtje van het oudere broertje of zusje.

Je krijgt altijd zoveel mogelijk mooie plaatjes mee van mij. Maar het kan natuurlijk zijn dat een kindje niet zo mee wil werken qua ligging. Soms liggen de handjes voor het gezichtje, wat trouwens ook hele leuke plaatjes opleverd. Of je kindje ligt helemaal dubbel, met de voetjes bij het hoofdje, met de neus in je buik geduwd of het ligt met het ruggetje naar ons toe. Dan kan het zijn dat het gezichtje dus niet meteen mooi in beeld komt. Daar zijn allemaal simpele trucjes voor waardoor het meestal toch wel lukt om ze goed in beeld te krijgen.

 

Hebben we de baby goed in beeld in 3D dan gaan we ook in 4D kijken. Dit is een bewegend kleurenbeeld waarbij je live kunt zien wat jouw kindje uitspookt.

(Wil je nog even nalezen wat ook alweer het verschil is tussen 2D, 3D en 4D dan kun je hier de korte uitleg lezen en hier de uitgebreide uitleg.)

Voetje in het gezichtje.

 

Als de pretecho klaar is print ik wat verschillende plaatjes voor je uit. Die krijg je mee in een leuke envelop.

Alle beelden die ik heb gemaakt tijdens de echo krijg je meteen toegestuurd via WeTransfer.

 

Wanneer je voor een geslachtsbepaling komt en het zelf nog niet wil weten dan geef ik je de uitslag mee in een gesloten envelop. Je kunt ook meteen iets leuks meenemen voor je gender reveal, je kunt zelf niet zien of dat voor een jongen of een meisje is.

 

Dus even kort samengevat; een pretecho is alleen maar leuk. Mooie beelden van jouw kindje, leuke plaatjes om te printen, zwaaiende handjes en een fijne herinnering om op terug te kijken.

 

Wanneer kom je langs? Je bent van harte welkom!

 

Liefs Adinda

 

Deel dit artikel met je zwangere vriendinnen.