Wat is het verschil tussen 2D, 3D en 4D?

Om hier voorbeelden en uitleg van te zien kun je op deze link klikken.

Wat is 2D, 3D en 4D?

Is een pretecho schadelijk voor mij of mijn baby?

Het is niet wetenschappelijk bewezen dat echografie schade toebrengt aan kind of moeder. Het echoapparaat valt binnen wettelijk bepaalde 'veiligheidsmarges'. Deze veiligheidsmarges zorgen ervoor dat er in principe geen schade wordt toegebracht aan moeder en kind. Mijn Pretecho houdt rekening met het ALARA principe (as low as reasonably achievable), dit houdt in dat we het gebruik van de geluidsgolven zoveel mogelijk beperken.

Wat als de echo niet lukt?

Krijgen we je kindje echt niet in beeld dan mag je gratis nog een keer terugkomen. Deze gratis terugkomafspraak geldt t/m 30 weken.

Lukt de geslachtsbepaling niet dan plannen we deze (gratis) op korte termijn opnieuw in.

Wat is de beste tijd voor een 3D/4D echo?

Ik adviseer om deze te laten maken tussen de 24 en 30 weken, dan is je kindje al mooi gevuld en krijg je de mooiste plaatjes. Maar je bent natuurlijk welkom gedurende je gehele zwangerschap.

Mag ik meerdere mensen meenemen?

Ja natuurlijk mag dat, ook kinderen zijn van harte welkom.

Welke betaalmethodes hanteert Mijn Pretecho?

Je kunt online betalen met Ideal. Betaal je op de locatie dan bij voorkeur met pin betalen (contactloos) en anders graag gepast, ik heb geen wisselgeld op de locatie.

Wat doet Mijn Pretecho als er iets afwijkends te zien is?

Een pretecho is geen medische echo. Ik ben er niet toe bevoegd om medische uitspraken te doen. Denk ik toch dat er iets mogelijk niet in orde is, dan zal ik dat altijd met jullie overleggen en nemen we samen contact op met jouw verloskundige.

Hoe kan ik mijn afspraak verplaatsten of annuleren?

Online kun je makkelijk zelf je afspraak annuleren en daarna op een andere datum een nieuwe afspraak inplannen. Mocht je willen annuleren dan is het fijn als dit 48 uur vantevoren gedaan wordt.

Waar kan ik parkeren?

Je kunt voor de deur van De Koploper gratis parkeren.

Wat als ik mijn foto's kwijt ben?

Ik bewaar het beeldmateriaal 2 maanden, daarna wordt het verwijderd i.v.m. privacy. Je kunt het beeldmateriaal binnen die tijd opnieuw aanvragen. Dit kan alleen via het emailadres dat bij Mijn Pretecho bekend is., i.v.m. privacy.

Ik maak me zorgen, kan ik langskomen?

Als je je zorgen maakt dan moet je contact opnemen met jouw verloskundige of gynaecoloog. Een pretecho is niet voor medische doeleinden, ik kan je niet gerust stellen bij zorgen, daar ben ik niet voor opgeleid.

Wanneer kan ik een geslachtsbepaling laten doen?

Vanaf 16 weken kun je bij mij een geslachtsbepaling laten doen. Eerder doe ik dat i.p. niet, omdat het vanaf 16 weken gewoon wat duidelijker te zien is.